News & Events

LIFEASSAYS:    LifeAssays® och VideoMed GmbH signerar Letter of Intent.

2017-03-27 - only in Swedish

IDEON, Lund ? LifeAssays ® AB och VideoMed GmbH har signerat ett så kallat ”Letter of Intent, LoI” under vilken bolagen skall samarbeta för att lansera LifeAssays® test för inflammation hos häst i Tyskland. Avtalet gäller under sex månader med avsikten att omvandla det till ett Distributionsavtal vid utgången av denna tid.

“Genom detta Letter of Intent har vi en Partner på den tyska marknaden för våra produkter för detektion av inflammation hos häst. VideoMed kommer med etablerade kontakter med hästkliniker och tränare. Tillsammans med VideoMed har vi redan etablerat kontakter med nyckeluniversitet för produktutvärdering och vi ser att dessa kontakter kommer att vara viktiga för Bolaget i vår fortsatta utveckling av detta område.” säger Anders Ingvarsson, VD LifeAssays® AB

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som LifeAssays® AB skall offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. 

För ytterligare information kontakta VD för LifeAssays AB, Anders Ingvarsson 46 46 286 54 00 eller email: info@lifeassays.com

Om LifeAssays®. NGM-listade LifeAssays® ABs affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja diagnostiska system baserade på bolagets egna och patenterade teknologiplattform, MagnetoImmunoAssay (MIA). Företaget levererar säkra och robusta system för snabba och tillförlitliga analyser inom veterinärmedicin. För mer detaljer se www.lifeassays.com

Om VideoMed. VideoMed GmbH grundades av Dipl.Ing. Dagobert W.H. Gluch 1988. Som ett innovativt företag, nu i andra generationen av familjens förvaltning, är vi ständigt intresserade av att producera och utveckla banbrytande produkter.

Framförhållning, förvaltning, yrkeskompetens och personligt engagemang hos våra medarbetare är hörnstenarna i vår framgång. VideoMed är synonymt med högsta kvalitet och tillförlitlighet inom våra affärsområden och underlättas av det nära samarbetet med vertinärkliniker.

Vårt primära kompetensområde är utveckling, tillverkning och marknadsföring av flexibla veterinärdokumentationssystem inom endoskopi samt kundanpassade produkter för att möta specifika kundkrav.

Related Documents: Release
Related Links: Cision

Press release / News

2017-08-18 - only in Swedish

Kvartalsrapport för det andra kvartalet 2017

Nettoomsättningen i koncernen, likaväl som moderbolaget, uppgick under det andra kvartalet till 1 778 tkr vilket var 11% högre än årets första kvartal. Under andra kvartalet har bildandet av vårt bolag i Kina, samägt med St. Grand, gått framåt enligt plan. Vi har sett ut lokaler i Qingdao, företagets namna är bestämt till Qingdao Lai Fu Ai Sheng Medical Technology Ltd. Bolaget beräknas vara igång under Q3. Instrumentförsäljningen till Kina fortsätter vara stark. 50 system levererades i slutet av det andra kvartalet och flertalet av dessa system finns redan ute hos kunder. Försäljningen av vår nya katt test har utvecklats mycket positivt, där framför allt den nordiska marknaden bidragit till att försäljningen av katt tester i kronor är 66% högre än under det första kvartalet. En test för akutfasproteinet Serum Amyloid A (SAA) hos häst utvecklades under det andra kvartalet fram till validering. Externa utvärderingar görs i Tyskland under juli och augusti. En mycket fokuserad satsning på Tyskland genomfördes under slutet av det andra kvartalet med avsikt att förstärka säljkanalerna. Försäljningsstart beräknas komma igång efter semesterperioden. De extra resurser vi kunnat sätta till i USA med hjälp av pengar från Tillväxtverket i Skåne, har bl.a. gjort att vi kunnat delta i utställning i eget namn, kontrakterat en representant och ”independent reps” samt påskyndat diskussioner med ett antal potentiella distributörer. Projektet med vår unika engångstest håller tidplanen. Under andra kvartalet har projektet dessutom gjort stora framsteg med en integrerad provtagningsenhet för att möjliggöra enklare och mer precis provtagning och därmed ökad användarvänlighet och precision i resultaten.

2017-04-27 - only in Swedish

Årsstämma 2017-04-27 - presentation

More News
Loading ...
10 / 385 News

Upcoming events

25sep

World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) + Fecava Euro Congress

LifeAssays exhibits at the  WSAVA + Fecava Euro Congress

Bella Center Copenhagen

Click for more info

09nov

New York Vet

New York Vet

November 9-10

Javits Center, New York City

Click for more info

 

You want to know more about LifeAssays! Please contact us, we will be more than happy to help you.